wo. jun 19th, 2024

In het jaar 2021 is het aantal aankopen via het internet nog sterker toegenomen als voorheen. Met bijna 10 procent meer aankopen via het internet, kun je wel zeggen dat dit enorm is. Deze extra stijging heeft er uiteraard mee te maken dat veel gewone winkels de deuren voor een tijd gesloten hebben gehouden. Maar hierdoor hebben veel mensen online shoppen ontdekt, waardoor de online verkopen blijven stijgen.

Een webshop haast verplicht als ondernemer

Door de grote stijging van online verkopen en de verplichte sluitingen van winkels. Ben je als ondernemer haast verplicht geworden om een webshop te nemen. Anders neem je het verlies dat je niet mee kunt delen in de vele verkopen die online plaatsvinden.

Meer bezoekers op je webshop? Al eens gedacht aan linkbuilding uitbesteden?

Nieuwe regelgeving webshops

Er zijn steeds meer webshops te vinden, waarbij het echt niet zo is dat het alleen bedrijven zijn die starten met online verkopen. Er zijn namelijk ook enorm veel jongeren die een eigenwebshop starten, waarbij er vaak gekozen wordt om de producten te dropshippen.

Door de toestroom van nieuwe webshops, zijn er ook een stuk meer problemen ontstaan bij consumenten. Hierdoor is de regelgeving aangepast welke in de gehele EU op 28 mei ingaat.

Zo is het voortaan verboden om fake reviews te plaatsen. Consumenten zijn namelijk sterk afhankelijk van deze reviews. Doordat vele webshop eigenaren deze reviews zelf plaatste, lijkt een product of dienst online geweldig, maar in werkelijkheid kan het enorm tegenvallen. Tevens kunnen slechte reviews zo verstopt worden onder vele positieve reviews die nep zijn.

Eind mei is dit dus verboden geworden bij de wet, waardoor er hoogst waarschijnlijk een stuk minder zelf geplaatste reviews te vinden zullen zijn. De grote webshops zoals bol.com hebben al wijzigingen doorgevoerd waardoor de kans op echte reviews vergroot is.

Door adminde